Malinska

U šumovitom prostranom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka na području Dubašnice smještena je Malinska, jedno od najljepših mjesta na otoku Krku. Malinskarski zaljev prepun je malih zaštićenih uvala, a svojim položajem cijeli kraj je zaštićen od hladnih vjetrova i nepovoljnih vremenskih utjecaja tako da sa svojih 260 sunčanih dana predstavlja mnogim turistima ciljanu destinaciju za odmor.

Malinska je u svako godišnje doba na poseban način privlačna. Raznolikošću svojih prirodnih ljepota, vrućim ljetima i blagom klimom tijekom ostatka godine Malinska pruža atmosferu primorskog mjesta u kojem želite biti i u koje se želite vraćati.

Malinska je biser kvarnerskih otoka ("Malinska die Perle der quarnerische Inseln..") – napisao je profesor Bečkog sveučilišta dr L. Waagen, još daleke 1905. godine.

Iako se područje Dubašnice naseljava još polovinom 12.stoljeća, povijest Malinske započinje u 15. stoljeću, izgradnjom mlina po kojem je Malinska dobila ime. Njen današnji razvoj odredila je 1880. godina, kada u malinskarsku luku pristaje prvi turistički parobrod, čime je označena novija faza povijesnog razvoja - razvoja turizma.

Osnovna gastronomska ponuda Malinske temelji se na plodovima mora i zemlje kao dijela autohtone dubašljanske kuhinje.

Dođite u Malinsku, posjetite Spaghetteriu Pergul, uživajte u našoj ponudi inspiriranoj duhom primorja i Bodulije.